ГоловнаНовини ЖКГОСББУряд «годує» ОСББ черговими обіцянками

Уряд «годує» ОСББ черговими обіцянками

Уряд в черговий раз пообіцяв профінансувати ремонт багатоквартирних будинків при створенні ОСББ. Втім, дивлячись на статті витрат держбюджету стає зрозуміло, що виконання цих заяв вкрай примарне.

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул заявив, що при створенні ОСББ буде виділено фінансування на проведення ремонту багатоквартирного будинку. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі уряду.

«Нам необхідно стимулювати їх («У.К.» - ОСББ) створення. І цьому буде служити фінансовий ресурс, який закладений у Програму активізації економіки. При створенні ОСББ буде виділено фінансування на проведення ремонту будинку», - сказав Віце-прем'єр.

Нагадаємо, згідно з нормами діючого законодавства, держава на умовах співфінансування зобовязана провести перший капітальний ремонт у багатоквартирному будинку при передачі його ОСББ. Втім, на ці цілі з дербюджету ні в минулому, ні у поточному році кошти не виділялись. Також, цьогоріч держава не виділила коштів на пільгове кредитування ОСББ (у 2012 було виділено 40 млн грн).

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, в Україні нараховується майже 240 тис. багатоквартирних будинків. З них порядку 15 тис. передані в управління ОСББ.

«У ЖКГ реально вдасться зрушити ситуацію тоді, коли в галузі будуть не тільки домінувати монополії, але й буде альтернатива. Створення обслуговуючих компаній – це можливість вибору, а значить поява конкурентного середовища, підвищення якості послуг», - переконаний пан Вілкул.

 
Коментарі (0)