ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУряд готується до наступного опалювального сезону

Уряд готується до наступного опалювального сезону

Вже зараз уряд думає, як забезпечити енергетичну безпеку і пройти наступну зиму в теплі. Задля цього в Україні створять резервний фонд газу для енергонезалежності.

Кабмін має намір створити резервний фонд газу та мазуту для гарантування енергетичної безпеки України. Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у ході засідання уряду 14 лютого.

За його словами, енергоресурси для фонду будуть закуповуватися за рахунок кредитів під державні гарантії на суму 1 млрд дол.
 
«Ми пройшли цю зиму. Росіяни з цього точно не щасливі, але з цього щасливі ми. Вже зараз уряд думає, як забезпечити енергетичну безпеку і пройти наступну зиму. Тому 1 мільярд доларів – це та сума, яка буде використана на придбання стратегічного запасу природного газу та мазуту. Цю зиму перезимували  - і наступну перезимуємо», -  підсумував пан Яценюк.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вже наступного тижня українці дізнаються про новий підхід до отримання пільг та субсидій. Він буде простий та ефективний. Принаймні, так обіцяють в Кабміні.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Лютого 2015 p. 20:18
Підвищення цін -- це знецінення грошей. А знецінення грошей -- це наглий грабунок громадян державою, оскільки вона друкує гроші. Під словом "держава" тут мається на увазі її керманичі. Сьогодні ви за певну суму національних грошей можете купити певну кількість товару або послуг, завтра за ту саму суму грошей -- купити можете вже менше, післязавтра за цю ж суму -- ще менше і т.д. Хто кожен раз вам зменшує кількість купованого за одну й ту саму суму грошей? Знецінення грошей певної країни автоматично підвищує ціну грошей тих країн, де не було знецінення--це одна з головних причин вимог Єврокомісії щодо підвищення цін на енергоносії. Важко обманути одну окремо взяту адекватну людину, але обманути майже усіх зразу, виявляється, дуже легко. Наприклад, тією ж інфляцією.