ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд «переграє» механізм отримання субсидій

Уряд «переграє» механізм отримання субсидій

Вже наступного тижня українці дізнаються про новий підхід до отримання пільг та субсидій. Він буде простий та ефективний. Принаймні, так обіцяють в Кабміні.

Уряд обіцяє оприлюднити новий підхід до отримання пільг і субсидій. Кажуть, що він буде «простий, швидкий і ефективний». Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Кабміну.

«Зміна тарифів повинна супроводжуватися широкою програмою соціальної допомоги. Уряд виділяє 12,5 мільярдів гривень на надання пільг і субсидій малозабезпеченим верствам населення як компенсацію від зміни цін і тарифів», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в суботу, 14 лютого, на засіданні Уряду України.

Глава уряду також повідомив, що наступного тижня Кабінет Міністрів оприлюднить новий підхід до отримання пільг і субсидій: «Він простий, швидкий і ефективний. Людина фактично буде заповнювати тільки два документи, і ці документи по пошті прийдуть додому».
 
«Якщо ви маєте право на пільги і субсидії, декілька рядків заповнили, відправили назад до соціальної служби – і вам в автоматичному режимі будуть призначені пільги й субсидії», - додав глава уряду.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Україні тарифи на газ і теплокомуненерго можуть зрости вже з квітня. При цьому введення необхідного МВФ цільового субсидування малозабезпечених поки відкладається.
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
14 Лютого 2015 p. 20:14
Людина звільнена з роботи з державної установи за п.1 ст.40 КЗпП за розпорядженням державних органів про "ліквідацію" цієї установи і не працевлаштована, тобто не має ніякого доходу саме з ініціативи держави. "Ліквідована " держустанова лише змінила код ЄДРПОУ, робоче місце звільненого працівника не скорочувалось. Більш того, на це робоче місце був прийнятий пенсіонер. Рік перебування на обліку у центрі зайнятості не дав позитивного результату. Тепер, у 2015 році, у наданні житлової субсидії цій людині відмовляють, тому що вона не працює. На усі доводи і докази, що вона не працює за розпорядженням державних органів ( тобто, фактично держава вирішила, щоб ця людина не працювала), можна почути роз"яснення посадовців, що це не має ніякого значення. Отже, не працює -- значить субсидії немає. Тоді ця людина звертається по так звану компенсацію, але ті самі посадовці рахують, що вона має дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн. на місяць, тобто, компенсації також немає. Виходить, що держава фактично забрала у цієї людини засоби існування, але на папері приписує їх наявність. Пропоную усім звільненим з роботи у період 2011-2013 років у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ та досі не працевлаштованим присвоїти статус "вимушено непрацюючої особи" та звільнити таких осіб від сплати за комунальні послуги.
Коля Пухов
14 Лютого 2015 p. 20:34
"Людина фактично буде заповнювати тільки два документи, і ці документи по пошті прийдуть додому».----------------------------------------------------------------------------- Так вот оказывается почему ЖЕКи в Киеве последние месяцы так спешно изымали почтовые ящики из подъездов.