ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПрем’єра пропонують позбавити права віддавати доручення міністерствам

Прем’єра пропонують позбавити права віддавати доручення міністерствам

Очільника уряду пропонують залишити без права віддавати доручення міністерствам у питаннях управління держмайном. Відповідну пропозицію викладено у презентації Міненерго щодо реструктуризації «Нафтогазу».

Міністерство енергетики та вугільної промисловості  пропонує позбавити Прем’єр-міністра права віддавати доручення міністерствам щодо управлінні державною власністю. Про це йдеться у пропозиціях Міненерго щодо моделі реструктуризації НАК «Нафтогаз України».

У відомстві вважають, що незалежності міністерств можливо досягнути лише тоді , коли під час прийняття рішень щодо корпоративних прав, доручення від Кабміну надходитимуть у вигляді колегіальних рішень.

«Необхідним є внесення змін, зокрема, до закону про Кабмін, які будуть визначати, що прем'єр-міністр України не може давати доручення окремим міністерствам з питань, що стосуються виконання функцій з управління корпоративними правами держави та/або державною власністю», - йдеться в презентації Міненерго.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» заявляє, що транзит російського газу Україною можливо зберегти лише за умови залучення іноземного інвестора для вітчизняної газотранспортної системи.

 
Коментарі (0)