ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Уряд має декілька різних сценаріїв проходження опалювального сезону - Д.Шмигаль

Уряд має декілька різних сценаріїв проходження опалювального сезону - Д.Шмигаль

Цієї зими гарантом безперебійного проходження опалювального сезону, на переконання прем’єр-міністра, стане атомна енергетика.
Кабінет міністрів України підготував кілька сценаріїв для  проходження опалювального сезону 2021-2022, про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
 
"Говоритимемо відверто, що осінньо-зимовий період буде складним. Але уряд підготував кілька різних сценаріїв, щоб ми все-таки спокійно його пройшли", – сказав Денис Шмигаль.
 
Очільник уряду наголосив, що нині у світі – енергетична криза. У Китаї тривають блекаути, а в Європі зупиняються підприємства.
 
"Це наслідки цієї кризи та підвищення цін на енергоресурси. Ціни на газ у Європі – на історичному максимумі, а вугілля у порівнянні з минулим роком здорожчало щонайменше втричі", – констатував прем’єр-міністр.
 
Разом із тим Денис Шмигаль заспокоїв, що тарифи для людей залишаться стабільними.
 
"Жодних підвищень не передбачено. І центральна, і місцева влади взяли на себе зобов’язання, щоб підтримати людей. Перед нами усіма стоїть завдання забезпечити достатню кількість енергоресурсів, аби вся країна була з теплом", – запевнив очільник Кабміну.
 
Цієї зими гарантом безперебійного проходження опалювального сезону, на переконання прем’єр-міністра, стане атомна енергетика.
 
"Для балансування системи уряд координує процес збільшення закупівлі вугілля. Міністерство енергетики активізує роботу для збільшення власного видобутку. Координація всіх відомств відбувається у щоденному режимі", – зауважив Денис Шмигаль.
 

Згідно з очікуваннями уряду, протягом осінньо-зимового періоду працюватимуть 14 із 15 енергоблоків атомних електростанцій за схемою 13+1 (13 блоків нестимуть основне навантаження, а один буде резервним). 

 
Коментарі (0)