ГоловнаНовини ЖКГПодіїУряд має намір продовжити дію загальнонаціонального карантину до кінця березня

Уряд має намір продовжити дію загальнонаціонального карантину до кінця березня

Поточний карантин введений до кінця лютого. Швидше за все, буде продовжено до 31 березня тією ж постановою. Поки немає підстав скасовувати адаптивний карантин.
Уряд має намір продовжити дію загальнонаціонального карантину в Україні до кінця березня цього року. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».
 
«Поточний карантин введений до кінця лютого. Швидше за все, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Поки немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла ... Європа палає, ми відкриті для Європи, ми відкриті всередині держави, тому підстав для зняття карантину немає. Не потрібно передчасно тішити себе ілюзіями. Я впевнений, що карантин дуже довго триватиме цього року. А ось яким саме він буде, це вже інше питання», - сказав прем'єр.
 
Він також додав, що зараз влада не бачить необхідності продовжувати жорсткий локдаун після 24 січня. Після його завершення Україна, швидше за все, повернеться до обмежень «помаранчевої» зони адаптивного карантину, які діяли до цього.
 
Зимовий локдаун, за словами Шмигаль, важливо було ввести для того, щоб не допустити перевантаження медичної системи до отримання вакцини. Її надходження очікується не пізніше лютого.
 

«Зараз ми розриваємо ту ланцюжок, яка утворилася з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники, які не дали б можливості нашої медичній системі справлятися. Але навіщо ризикувати життям і здоров'ям людей, якщо ми можемо в цей найбільш неактивний період в році зробити найм'якший в Європі локдаун, для того, щоб збити хвилю, яка починається, і в лютому не допускати великої кількості захворювань», - пояснив прем'єр-міністр . 

 
Коментарі (0)