ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд наполягає на «продажу» енергопідприємств у цьому році

Уряд наполягає на «продажу» енергопідприємств у цьому році

Кабмін наполягає на приватизації державних енергетичних підприємств вже в цьому році. Окрім того, уряд закликає Парламент посприяти прозорій купівлі об’єктів відповідними законами.

Уряд заявляє про необхідність виставлення низки енергетичних підприємств на приватизацію в ході компанії, яка повинна стартувати вже у цьому році. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Серед підприємств, які будуть виставлені для приватизації Прем’єр виділив «Центренерго».

«В 2016 році в Україні повинна розпочатися чесна і прозора приватизація. На приватизацію повинен бути виставлений Одеський припортовий завод, компанія «Центренерго», інші енергетичні компанії», - сказав він.

Окрім того, посадовець закликав Верховну Раду підтримати закон, який сприятиме прозорому конкурсу придбання держоб’єктів.

«Парламент повинен прийняти закон, який дає можливість стратегічному інвестору взяти участь та на публічному і чесному прозорому конкурсі придбати державні об'єкти з тією метою, щоб залучити іноземні інвестиції», - підкреслив пан Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго вже передало акції всіх обленерго, облгазів та ТЕЦ до Фонду державного майна для їх підготовки до приватизації. Окрім того, у відомстві наголосили, що жодним чином не перешкоджають приватизації «Центренерго».

 
Коментарі (1)
Андрей Саморокин
08 Лютого 2016 p. 15:28
Предприятия являются собственностью Общины, проживающей на Землях Украины. Правительство вместо того, чтобы выделить из Общины профессиональных Менеджеров, способных вывести Предприятия на пользу Общины, решило продать Предприятия. Деньги, которые Предприятие зарабатывает для Общины, будут направлены в руки частного хозяина. Несет ли это действие порльзу Общине? Почему Правительство не спрашивает у Общины, что Люди думают по этому поводу?