ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУряд назвав умови відновлення поставок вугілля з Росії

Уряд назвав умови відновлення поставок вугілля з Росії

Постачання вугілля з Росії та зони АТО стане можливим за умови відновлення роботи однієї з ліній електропередач у напрямку Криму. Зокрема, Кабмін підтримує рішення щодо відновлення подачі електроенергії на окупований півострів.

Відновлення постачання вугілля для українських теплоелектростанцій з Росії та тимчасово непідконтрольних Україні територій Донбасу можливе при відновленні однієї з чотирьох ліній електропередач у напрямку окупованого Криму. Про це заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, після зібрання енергетичного штабу в Кабінеті міністрів.

«При відновленні лінії на «Титан» (220 кВ «Каховська-Титан» – ред.) ми вирішимо питання з вугіллям. Таким чином ми вирішимо свої питання, а не їх», - сказав Демчишин.

За його словами, відновлення роботи однієї з ліній електропередач дозволить покривати базові потреби півострова в електроенергії.

Примітно, Міністр зазначив, що Кабмін підтримує рішення щодо відновлення подачі електроенергії на півострів.

При цьому пан Демчишин повідомив, з проханням про забезпечення енергопостачання до тимчасово окупованого Криму до нього звернувся ряд представників посольств іноземних держав.

Нагадаємо, у Міненерго заявляють, що у зв’язку з блокування поставок вугілля з боку Росії, в Україні вистачить запасів для роботи протягом місяця. В той же час, у відомстві відзначають, що в середині наступного місяця, в країну планують поставити вугілля з ПАР.

 
Коментарі (0)