ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд не чекає збільшення кількості субсидіантів

Уряд не чекає збільшення кількості субсидіантів

Рішення Кабінету міністрів України про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада не призведе до необхідності виділення додаткових коштів з державного бюджету на субсидії

Рішення Кабінету міністрів України про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада не призведе до необхідності виділення додаткових коштів з державного бюджету на субсидії ні до кінця поточного року, ні в 2019 р Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева .

В уряді не очікують збільшення кількості субсідіантов

"Ми вважаємо, що тих витрат, які були передбачені бюджетом 2018 р буде досить. Приблизно такі ж суми будуть необхідні в 2019 г.", - сказав він, передає УНІАН.

Міністр нагадав, що в держбюджеті на 2018 року було передбачено виділення 71 млрд. Грн. на субсидії, з яких 18 млрд. грн. становили борги минулих періодів. За його словами, станом на 1 вересня були нараховані субсидії на суму 36 млрд. Грн., А підприємства сфери ЖКГ отримали понад 57 млрд. Грн., Тобто погашення боргів минулих періодів становить близько 20 млрд. Грн.

Також Рева додав, що проект держбюджету-2019 передбачає виділення 55 млрд. Грн., Що з урахуванням боргів минулих періодів перевищує показник нинішнього року.

"Ми вважаємо, що цієї суми (55 млрд. Грн.) Повинно вистачити", - зазначив міністр.

За інформацією ProfiDOM.com.ua, свою впевненість в тому, що в наступному році не потрібно буде шукати додаткові кошти на виплату субсидій, Рева пояснив тим, що не очікує істотного збільшення кількості одержувачів субсидій і середньої суми допомоги.

"Швидше за все, кількість субсідіантов і розмір необхідної субсидії для виплати людям залишаться на рівні 2018 року", - сказав він.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Листопада 2018 p. 20:57
"Працездатним хворим треба звернутися на Комісію..." ------------------------------------------------------По моєму, якщо такий хворий подав Заяву і Декларацію на субсидію , і підтвердив документально свою хворобу, то собес вже без ніяких додаткових заяв має призначати Комісію, якщо вважає це за потрібне.