ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУряд не допомагатиме молоді з житловими кредитами

Уряд не допомагатиме молоді з житловими кредитами

Мінрегіон пропонує припинити програму часткової компенсації кредитів комерційних банків молоді на купівлю або будівництво житла. У відомстві кажуть, що програма неефективна та й коштів на її реалізацію бракує

Уряд підтримав пропозицію Міністерства регіонального розвитку , будівництва та житлово-комунального господарства щодо припинення укладання нових договорів про часткову компенсацію відсоткових ставок кредитів комерційних банків з молоддю на будівництво і придбання житла. Про це повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Таку пропозицію відомство внесло у зв’язку з неефективністю програми часткової компенсації кредитів.

«Мінрегіоном розроблений проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 2003 р. № 853» (щодо Порядку часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла)», - йдеться у повідомленні.

Документ пропонує припинення укладання кредитних угод ще й через брак відповідного фінансування. Крім того, у відомстві наголошують, що договори не укладаються з 2009 року.

«За результатами аудиту Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», проведеного Рахунковою палатою України, висловлено зауваження стосовно необхідності вжиття заходів щодо вирішення питання, що стосується продовження чи зупинення дії вказаної Програми», - зазначили у відомстві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Закарпатській області вже перерахували понад мільйон гривень на реалізацію програми забезпечення молоді житлом. Найближчим часом буде надано черговий пільговий кредит молодій родині.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Травня 2015 p. 17:12
Думаю, що чим менший строк служби житлового будинку, особливо у великих містах, тим вигідніше для держави, адже звільнене від старого будинку місце можна знову продати під нову забудову. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Мабуть усі пам"ятають, як у 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі і ветерани , неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь. Мешканці багатоповерхівок можуть підтвердити, що взимку навіть при добре розігрітих батареях у їх квартирах було холодно , оскільки тепло виходило назовні через утворені вибухами мікротріщини у стінах будинків. Ви думаєте, що режим Януковича, який масово позбавляв найбідніших українців їх робочих місць з мінімальними зарплатами, витрачався би просто так на ці грандіозні салюти?