ГоловнаНовини ЖКГПодіїУряд перегляне розмір пенсій пенсіонерам за інвалідністю

Уряд перегляне розмір пенсій пенсіонерам за інвалідністю

Кабмін планує переглянути розмір пенсій пенсіонерам за інвалідністю та змінити систему оформлення виплат по догляду за людиною з інвалідністю
Кабмін планує переглянути розмір пенсій пенсіонерам за інвалідністю та змінити систему оформлення виплат по догляду за людиною з інвалідністю, це в ефірі "112 Україна" повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.
 
"На сьогоднішній день ми плануємо, як пріоритетне завдання, переглянути розміри пенсій пенсіонерам не тільки за віком, але і за інвалідністю. Тому що все-таки одна справа - це виплата по догляду, інша справа - це пенсія людині, яка втратила працездатність", - сказав Андрій Рева.
 
Він додав, що необхідно змінити систему виплати по догляду за людиною з інвалідністю.

"Той, хто отримує допомогу по догляду (за людиною з інвалідністю - ред.), для нього держава сплачує ЄСВ (єдиний соціальний внесок – ред.) і йому йде страховий стаж. Дуже часто ми стикаємося з ситуаціями, коли людина оформлює догляд за людиною з інвалідністю, цим реально займається хтось інший, сама людина виїжджає на заробітки, наприклад, за кордон, тут їй йде страховий стаж, а там вона працює на себе", - зазначив міністр.  

 
Коментарі (0)