ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Україні не вистачить запасів вугілля на зиму

Україні не вистачить запасів вугілля на зиму

Уряд заявляє про брак вугілля в Україні для проходження зимового періоду. Зазначається, що для придбання вугілля кошти було виділено з бюджету, а також проведено кредитування енергокомпаній.
Уряд заявляє, що в Україні не достатньо запасів вугілля для проходження зими. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк в ході засідання антикризового енергетичного штабу, передає «Інтерфакс-Україна».
 
«За наявними у мене даними чітко видно: запасів вугілля немає. Достатніх запасів вугілля - немає. Про що я попереджав три місяці тому», - сказав він.
 
Окрім того, урядовець наголосив, що на придбання вугілля було виділено кошти не лише з держбюджету, а й шляхом кредитування енергетичних компаній.
 
«І зараз ці ресурси не просто потрібно освоїти. Нам потрібні запаси вугілля, розуміючи, і про це говорилося три місяці тому: Росія буде блокувати постачання вугілля», - підкреслив Прем’єр.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, відновлення постачання вугілля для українських теплоелектростанцій з Росії та тимчасово непідконтрольних Україні територій Донбасу можливе при відновленні однієї з чотирьох ліній електропередач у напрямку окупованого Криму.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Листопада 2015 p. 22:01
По вині можновладців ( і не лише теперішніх) Україна втратила Крим і Донбас, залишилась без вугілля і газу. Природньо було б щоб за це заплатили винуваті, а не пересічне населення замість винуватих.