ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламент посилив роль регіонів у містобудівному регулюванні

Парламент посилив роль регіонів у містобудівному регулюванні

До сфери архітектурно-будівельного контролю дійшла децентралізація повноважень. Парламентарі вчора прийняли в першому читанні відповідний законопроект.

Верховна Рада України вчора прийняла урядовий Проект Закону № 1546 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства».

Згідно з пояснювальною запискою, метою цього законопроекту є удосконалення містобудівної діяльності, спрощення дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві та удосконалення системи державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду.

Для досягнення поставленої мети, пропонується внести зміни до ряду документів та порядку і правил їх отримання і видачі.

На думку уряду, прийняття проекту акта сприятиме удосконаленню містобудівної діяльності та механізму державного архітектурно-будівельного контролю, посиленню ролі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо комплексного розвитку територій в інтересах територіальних громад.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Верховна Рада внесла зміни до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності», який передбачає удосконалення механізму прийняття в експлуатацію будівель зведених без дозволу та продовження його дії на рік.

 
Коментарі (0)