ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд почав фінансувати програми теплих кредитів

Уряд почав фінансувати програми теплих кредитів

Приватні домогосподарства та ОСББ також можуть розраховувати на додаткові компенсації від місцевої влади.

Приватні домогосподарства та ОСББ також можуть розраховувати на додаткові компенсації від місцевої влади.

Кабінет міністрів України почав фінансовий супровід програми "теплих" кредитів. Всі бажаючі можуть скористатися цією програмою, при цьому необхідно звернутися в уповноважені банки ("Ощадбанк", "Укргазбанк", "ПриватБанк") і отримати відшкодування.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на прес-службу уряду.

Наголошується, що можна отримати відшкодування в розмірі: 20% - на придбання негазових котлів (35% для субсидиантов); 35% - для утеплення індивідуального житла; від 40% до 70% - для ОСББ на утеплення багатоповерхівок.

Приватні домогосподарства та ОСББ також можуть розраховувати на додаткові компенсації від місцевої влади.

В Кабміні уточнюють, що на сьогодні діє 128 місцевих програм здешевлення "теплих" кредитів, зокрема, у 18 регіонах, 48 районах і 62 містах.

Повідомлялося, що для реалізації програми "теплі кредити" на проекти утеплення будівель Кабмін виділив 400 млн гривень.

У липні минулого року президент Петро Порошенко підписав закон "Про Фонд енергоефективності".

Нагадаємо, у червні минулого року Верховна Рада прийняла законопроект №5598 "Про Фонд енергоефективності", який повинен стати інструментом підтримки ініціатив, спрямованих на підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження.

Також раніше віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко заявив що українські сім'ї, які скористаються програмою створюваного в Україні Фонду енергоефективності теплової модернізації житлових будинків, в перспективі зможуть економити на опаленні та гарячій воді до 60% коштів.

Зубко підкреслює, що кредитні кошти, які домовласники будуть повертати банку, будуть сплачуватися саме за рахунок цієї економії. Фонд енергоефективності також надасть допомогу домовласникам, покривши значну частину вартості проекту.За його словами, в результаті діяльності Фонду енергоефективності витрати громадян на оплату послуг ЖКГ знизяться, а держава забезпечить значну економію енергоресурсів.

 

 
Коментарі (0)