ГоловнаНовини ЖКГПодіїУряд послабив блокування податкових накладних - Данило Гетманцев

Уряд послабив блокування податкових накладних - Данило Гетманцев

Уряд України вніс зміни до постанови №1165 від 11 грудня 2019 року про затвердження системи моніторингу оцінки ризиків СМКОР, спрямовані на зменшення кількості заблокованих податкових накладних
Уряд України вніс зміни до постанови №1165 від 11 грудня 2019 року про затвердження системи моніторингу оцінки ризиків СМКОР, спрямовані на зменшення кількості заблокованих податкових накладних, про це повідомив голова профільного комітету Ради Данило Гетманцев.
 
За його словами, ухваленими правками передбачено автоматичну реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригувань (ПН/РК) у разі виведення платника податків із переліку ризикових, а також у разі ухвалення рішення про врахування таблиці даних платника (ТПП) за умови виконання певних умов.
 
"Визначено механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податків до переліку ризикових та неврахування ТПП", - додав Гетманцев.
 
Він зазначив також, що згідно з унесеними змінами, якщо платника внесено до переліку ризикових, то дію рішення щодо обліку ТПП автоматично призупиняють, однак не скасовують, що позбавляє платника податків необхідності повертатися до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових.
 
Крім того, до рішення про внесення платника податків до переліку ризикових додано інформацію про дату занесення до переліку ризикових контрагента, операції з яким визначено як ризикові, зазначив голова парламентського комітету.

Водночас ухвалена постанова поки що відсутня на урядовому порталі.  

 
Коментарі (0)