ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд прийняв єдиний порядок присвоєння поштової адреси об'єктам будівництва

Уряд прийняв єдиний порядок присвоєння поштової адреси об'єктам будівництва

Уряд прийнято постанову, спрямовану на поліпшення бізнес-клімату, яким вводиться єдиний і прозорий порядок присвоєння поштової адреси об'єктам будівництва та нерухомості
На засіданні Уряду, 27 березня 2019 року було схвалено постанову, направлену на покращення бізнес-клімату, якою вводиться єдиний та прозорий порядок присвоєння поштової адреси об’єктам будівництва та нерухомого майна. 
 
За новим порядком отримати адресу будівництва можна буде за 5 днів, тоді як зараз цей термін становить в середньому 30 днів.
 
Постановою також спрощується реєстрація декларації про готовність об’єкта будівництва до експлуатації. Це можна буде зробити через онлайн-кабінет за 1 день замість 10-ти.
 
Ці зміни можуть сприяти покращенню інвестиційного клімату у будівництві та позитивно відобразитися на позиції України у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво».
 
Нагадаємо, що Україна – одна з лідерів за темпами зростання у Doing Business серед всіх 190 країн, в яких ведеться рейтинг. Зараз в загальному рейтингу Україна займає 71 сходинку.
 
За 2 останніх роки Україна піднялася на рекордну кількість позицій у Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво» –  із 140 на 30-те місце.
 
За підрахунками експертів Світового банку, один пункт у загальному рейтингу Doing Business дає можливість додатково залучити близько $600 млн в економіку країни.
 

Нагадаємо, Doing Business характеризує стан інвестиційного клімату в 190 країнах світу. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо. 

 
Коментарі (0)