ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУряд призначив «крайнього» з ремонту доріг

Уряд призначив «крайнього» з ремонту доріг

За відновлення доріг опісля зими відповідатиме особисто Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль відновлення доріг після зими. Відповідне доручення Глава уряду дав під час засідання Кабміну, - повідомляє Укрінформ.

«Доручаю Віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль організацію невідкладного ремонту та підготовку до планових ремонтів автошляхів. Треба разом з Міністерством фінансів розглянути стан справ у регіонах і терміново надати допомогу там, де місцевих сил недостатньо. А разом з «Укравтодором» - розробити оптимальний план-графік ремонту доріг державного значення», - зазначив Микола Азаров.

Прем’єр нагадав, що наприкінці січня була проведена нарада з питань утримання доріг у зимовий період, за результатами якої він доручив збільшити фінансовий ресурс на утримання доріг загального користування, зокрема, на придбання посипних матеріалів, палива тощо. У січні «Укравтодор» отримав 417 млн грн з держбюджету.

«По великому рахунку, потрібно принаймні два мільярди гривень. Тому треба сконцентрувати всі можливі ресурси, не розпорошувати їх, шукати місцеві резерви», - наголосив Микола Азаров.

Він нагадав, що місцеві громади мають право направляти на потреби дорожнього господарства кошти субвенції на соціально-економічний розвиток території та залучати ресурси з фонду регіонального розвитку.

 
Коментарі (0)