ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУряд пропонує направити 5 млрд грн коштів від спецконфіскації на дорожні роботи

Уряд пропонує направити 5 млрд грн коштів від спецконфіскації на дорожні роботи

Бюджет, який цього року виділяється з усіх джерел на виконання дорожніх робіт, втричі перевищує «дорожній» бюджет минулого року, і за пропозицією Уряду може бути поповнений коштами, що надійшли від спецконфіскації цінностей екс-президента Януковича
Бюджет, який цього року виділяється з усіх джерел на виконання дорожніх робіт, втричі перевищує «дорожній» бюджет минулого року, і за пропозицією Уряду може бути поповнений коштами, що надійшли від спецконфіскації цінностей та активів оточення екс-президента Януковича. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  під час інспекційної поїздки на Львівщину, де він ознайомився з ходом будівництва дороги Н-02 Львів – Тернопіль.
 
«Цього року ми плануємо близько 30 млрд грн з усіх джерел – це втричі більше, ніж минулого року по факту виконання. Головне завдання – нормальна якість, правильні технології і контроль, – сказав Глава Уряду. -  Буду також пропонувати біля 5 млрд від спецконфіскації направити на  фінансування доріг».
 
Глава Уряду підкреслив, що цього року стоїть завдання зробити максимально якісно дороги в напрямку Львів – Тернопіль – Вінниця - Умань – Одеса, адже цей коридор з’єднує західний кордон України з портами. «Це міжнародна траса, по якій йдуть товарні потоки», - зазначив Володимир Гройсман.

Окрім того, він нагадав, що найближчим часом Уряд оголосить тендер на виконання робіт з облаштування кордону з Республікою Польща.  «Буде оголошений тендер на нашу програму спільно з польськими колегами - на майже 2 млрд грн – по прикордонній інфраструктурі. Цього року йдеться про розробку документації, наступного року розпочнеться реалізація проекту», - сказав Прем’єр-міністр. 

 
Коментарі (0)