ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУряд «протоптує» стежку альтернативній енергетиці

Уряд «протоптує» стежку альтернативній енергетиці

Уряд продовжує стимулювати заміщення природного газу під час виробництва теплової енергії. Для цього КМУ прирівняв до газового тариф на тепло, вироблене з альтернативного палива.

Кабінет Міністрів прийняв постанову №453 «Про стимулювання заміщення природного газу під час виробництва теплової енергії для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів». Нею уряд прирівняв тариф на виробництво теплової енергії  з імпортованого природного газу до тарифу на виробництво теплової енергії з використанням інших видів палива та енергії. Про це йдеться у тексті постанови.

Зокрема, документ передбачає спрощення механізму утворення тарифів при виробництві теплової енергії з інших видів палива, що постачається для бюджетної сфери.
 
Суть постанови полягає в прирівненні тарифу на виробництво теплової енергії, що виробляється з імпортованого природного газу до тарифу на виробництво теплової енергії, що виробляється суб’єктами господарювання з використанням інших видів палива та енергії.
 
«При зміні ціни імпортованого природного газу гарантується повернення інвестицій приватному інвестору через перегляд тарифів на виробництво теплової енергії, що виробляється з інших видів палива. Крім того, будуть створені умови для збільшення надходжень до державного бюджету за рахунок стимулювання вітчизняних виробників твердого палива та котлів, а через скорочення споживання імпортованого природного газу зменшиться відтік валюти», – пояснили в прес-службі КМУ.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна»,  Кабінет Міністрів обіцяє пільги котельням, які наразі використовують дорогий російський газ, за перехід на інший вид палива. Окрім того, газове «розлучення» принесе їм зниження тарифу на електроенергію.
 
Коментарі (0)