ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд розділив кошти на погашення різниці в тарифах

Уряд розділив кошти на погашення різниці в тарифах

Уряд схвалив розподіл коштів субвенції, наданої з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах.

Уряд вніс зміни до Порядку та умов надання у 2013 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню. Відповідну постанову схвалено на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, - інформує прес-служба Мінрегіону.

Він пояснив, що змінами до держбюджету щодо погашення заборгованості за енергетичні ресурси (Закон України №710 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік») передбачено погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення в сумі 1,54 млрд грн, які можуть бути направлені на погашення заборгованості за спожиту електричну енергію та 370 млн грн – на погашення заборгованості за спожитий природний газ.

А схвалена сьогодні постанова передбачає розподіл цих коштів.

Геннадій Темник зазначив, що це дозволить підвищити рівень розрахунків підприємств тепло-, водопостачання за спожиті енергоносії.

Нагадаємо, відповідна заборгованість виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, які затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування.

 
Коментарі (0)