ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУряд розробляє нову програму енергоефективності

Уряд розробляє нову програму енергоефективності

Кабінет Міністрів України з 2020 року планує запровадити нову програму запровадження енергоефективних заходів, в межах якої тепломодернізація багатоквартирних будинків буде проходити за посередництва муніципалітетів

Кабінет Міністрів України з 2020 року планує запровадити нову програму запровадження енергоефективних заходів, в межах якої тепломодернізація багатоквартирних будинків буде проходити за посередництва муніципалітетів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Наступного року ми спробуємо запустити паралельне «вікно» за логікою top-down (зверху вниз), за якою вагому роль в організації та виконанні проєкту будуть відігравати муніципалітети. При цьому, звичайно, мешканці повинні надати згоду на загальних зборах, та виплатити частину вартості проєкту після його завершення, коли отримають реальну економію у платіжках», — повідомив Гончарук.

Відповідну програму будуть реалізовувати через Фонд енергоефективності. За словами Гончарука, наразі Фонд працює за інакшою схемою: «знизу догори», в межах якої рішення провести термомодернізацію має ухвалити ОСББ і надалі реалізовувати його та займатися залученням коштів.

У новій схемі термомодернізації уряду ключову роль має відігравати міський голова, який має організувати процес термомодернізації у своєму місті

«Ми зараз детально опрацьовуємо цей підхід та збираємо команду експертів, які зможуть максимально швидко втілити це у життя», — додав Гончарук.

 

 
Коментарі (0)