ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУряд схвалив фінансовий план ДП «НАЕК «Енергоатом»

Уряд схвалив фінансовий план ДП «НАЕК «Енергоатом»

Фінансовим планом ДП «НАЕК «Енергоатом» на 2016 рік передбачено відпуск в ОРЕ України електроенергії АЕС в обсязі 74 213 млн. кВт*год.
Вчора, 14 грудня, Уряд прийняв рішення «Про затвердження фінансового плану державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на 2016 рік».
 
Фінансовий план ДП «НАЕК «Енергоатом» розроблено на виконання вимог частини другої статті 75 Господарського кодексу України, Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб’єкта господарювання державного сектору економіки, затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 02.03.2015 № 205, і відображає очікувані фінансові результати в запланованому році, джерела формування коштів та напрями їх використання з метою забезпечення діяльності і розвитку підприємства, а також виконання його зобов’язань.
 
Фінансовим планом ДП «НАЕК «Енергоатом» на 2016 рік передбачено відпуск в ОРЕ України електроенергії АЕС в обсязі 74 213 млн. кВт*год.
 
Зазначимо, що ДП «НАЕК «Енергоатом» є одним з найбільших платників податків у країні. Відокремлені підрозділи Компанії є бюджетоутворюючими підприємствами в регіонах розміщення АЕС. Фінансовий план ДП «НАЕК «Енергоатом» на 2016 рік передбачає сплату податків та обов'язкових платежів до бюджетів усіх рівнів на загальну суму 8 038,8 млн. гривень.
 

ДП «НАЕК «Енергоатом» є одним з провідних підприємств паливно-енергетичного комплексу держави. На ДП «НАЕК «Енергоатом» покладено функції генеруючої та експлуатуючої організації, що відповідає за безпеку всіх АЕС країни. Окрім того, компанія займається спорудженням нових і реконструкцією діючих енергопотужностей, закупівлею свіжого та вивезенням відпрацьованого ядерного палива, створенням національної інфраструктури поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами, фізичним захистом об'єктів атомної енергетики тощо. 

 
Коментарі (0)