ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд схвалив Концепцію Фонду енергоефективності

Уряд схвалив Концепцію Фонду енергоефективності

Кабмін схвалив розроблену концепцію Фонду енергоефективності та покладає на нього досить сміливі сподівання. Так, вже за 5 років планується економія газу у житловому секторі у розмірі 1,5 млрд кубометрів, та 5 млрд грн. економії на субсидіях

Уряд схвалив Концепцію Фонду енергоефективності. Створення Фонду дозволить підвищити ефективність споживання енергії, зменшити витрати людей на опалення квартир і будинків, зекономити видатки на субсидії та створити нові робочі місця. Діяльність Фонду дасть можливість країні за 5 років наблизитися до європейської моделі споживання і обліку енергоресурсів.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, презентуючи   Концепцію Фонду на засіданні Кабінету Міністрів України. Завдяки роботі Фонду, за словами міністра, до 2021 року стане можливо досягти економії 1,5 млрд куб. м газу щороку, заощаджувати щороку 5 млрд. грн. бюджетних витрат на фінансування субсидій, створити 75 тисяч робочих місць. Крім того, робота Фонду дає старт розвитку малого та середнього бізнесу на ринку впровадження енергоефективних заходів.

«Енергоефективність – питання, яке об’єднує не лише український народ, а й усі гілки влади. Програми в рамках роботи Фонду енергоефективності мають масштабуватись на всю країну та впроваджуватись у кожному населеному пункті»,- зазначив  Геннадій Зубко.

 Він також повідомив, що Концепція Фонду ґрунтується на важливих законопроектах, які  вже знаходяться у Верховній Раді України.

«З прийняттям цих законопроектів ми отримаємо змогу рухатись далі у створенні Фонду енергоефективності.  Це закон про житлово-комунальні послуги, який чітко визначає права споживача, обов’язки виконавця, надавача послуг, розмежовує хто і що повинен зробити, і яку матиме відповідальність за неякісне надання ЖКП. Ми очікуємо, що він буде прийнятий у другому читанні. Далі – закон про комерційний облік теплової енергії, води та водовідведення у сфері комунальних послуг, який, я переконаний,  об’єднує всіх. Для кожної української родини цей закон дає можливість встановити облік і управляти самостійно послугами. Далі — Закон про енергетичну ефективність будівель, який був схвалений на минулому засіданні Уряду і зараз направлений у парламент. Він дає відповідь українській родині, яка проживає або в індивідуальному будинку, або в багатоповерховому, що саме слід зробити для того, щоб зменшити споживання теплової енергії; які заходи впровадити, щоб підвищити клас енергоефективності, покращити якість проживання у будинку, а відтак – збільшити вартість житла. Адже саме енергоефективність дає сьогодні можливість збільшити вартість житла до 30 відсотків», — наголосив Геннадій Зубко.

 

 
Коментарі (0)