ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд схвалив вимоги до екодизайну для місцевих обігрівачів

Уряд схвалив вимоги до екодизайну для місцевих обігрівачів

У технічному регламенті визначено вимоги до екодизайну стосовно сезонної енергоефективності обігріву приміщень та енергоефективності обігрівачів, а також стосовно рівня викидів азоту
Уряд затвердив технічний регламент щодо вимог до екодизайну для місцевих обігрівачів. Відповідну постанову Кабінету Міністрів України розроблено Міненерго та Держенергоефективності у рамках імплементації 125-ї Директиви ЄС, про це повідомила пресслужба Держенергоефективності. 
 
У технічному регламенті визначено вимоги до екодизайну стосовно сезонної енергоефективності обігріву приміщень та енергоефективності обігрівачів, а також стосовно рівня викидів азоту.
 
Застосування вимог технічного регламенту дозволить покращити енергетичні та екологічні характеристики продукції та поступово витіснить з ринку найбільш енергоємні товари. Енергоефективне обладнання економно споживатиме енергію, матиме тривалий термін експлуатації та менш негативний вплив на екологію.
 
Тож, споживачі матимуть асортимент енергоефективних обігрівачів, використання яких буде більш ощадливим у порівнянні з іншими та дасть змогу економити витрати на енергоспоживання.
 
Вітчизняні виробники, своєю чергою, отримають рівні конкурентні можливості із європейськими виробниками місцевих обігрівачів та зможуть постачати своє обладнання до ринку ЄС.
 

У цілому, затвердження цього технічного регламенту - це ще один крок на шляху імплементації 125-ї Директиви ЄС та впровадження європейських стандартів щодо екодизайну продукції. 

 
Коментарі (0)