ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд схвалив законопроект про енергетичну ефективність будівель

Уряд схвалив законопроект про енергетичну ефективність будівель

Кабінет міністрів України підтримав проект Закону України про енергетичну ефективність будівель, що передбачає запровадження сертифікації енергетичної ефективності будівель.

Рішення про схвалення проекту Закону України «Про енергетичну ефективність будівель» було прийнято в середу на засіданні уряду. Сам законопроект розроблено Держенергоефективності спільно з Мінрегіоном. 

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко зазначив, що проект запроваджує сертифікацію енергетичної ефективності для об’єктів будівництва та існуючих будівель.

«Це один із базових законів для масштабного впровадження енергоефективності у будинках. Його мета – встановити чіткі критерії рівня енергоефективності кожного будинку в Україні та забезпечити  умови для скорочення споживання енергії.  Більше того, законопроект створює умови для раціонального споживання громадянами енергоресурсів у будівлях, скорочення витрат на оплату енергії, підвищення якості та комфорту життя, збільшення вартості житла», — наголосив Геннадій Зубко.

За його словами цей законопроект дасть конкретну відповідь на запитання, що треба зробити для того, щоб енергоефективна будівля дійсно давала економію.

 «Наступними кроками уряду буде підготовка закону про фонд енергоефективності, закону про комерційний облік, а на наступному засіданні ми розглянемо концепцію цього фонду» ,-додав Зубко.

 

 
Коментарі (0)