ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд узявся за безпеку пасажирів залізниці

Уряд узявся за безпеку пасажирів залізниці

Затверджено Технічний регламент безпеки інфраструктури залізничного транспорту.

Технічний регламент безпеки інфраструктури залізничного транспорту затверджено постановою Кабінету Міністрів від 11 липня 2013 р. №  494. Він набирає чинності через шість місяців з дня опублікування, інформує прес-служба уряду.

Документ визначає основні вимоги щодо проектування, виробництва, будівництва, монтажу, налагодження, експлуатації об’єктів інфраструктури залізничного транспорту. Ним, зокрема, визначено поняття «безпечний стан інфраструктури залізничного транспорту». Це стан, при якому оператор інфраструктури залізничного транспорту під час надання послуг з перевезення пасажирів та вантажів залізничним транспортом забезпечує безпеку життя і здоров’я людей та захист навколишнього природного середовища.

У свою чергу, інфраструктура повинна мати відповідне технічне, технологічне, організаційне, кваліфікаційне забезпечення. Оператор може надавати послуги з користування інфраструктурою залізничного транспорту в разі наявності системи управління безпекою та сертифіката безпеки.

Вимоги до інфраструктури залізничного транспорту з урахуванням відповідного ступеня ризику, дотримання яких забезпечує біологічну, екологічну, вибухову, механічну, пожежну, промислову, термічну, електричну та інші види безпеки, а також електромагнітну сумісність для забезпечення безпеки роботи приладів (обладнання) та єдність вимірювання, встановлюються технічним регламентом.

Дія цього технічного регламенту поширюється на інфраструктуру залізничного транспорту, яка забезпечує рух поїздів із швидкістю до 200 кілометрів на годину включно.

Також в документі зазначається, що інфраструктура залізничного транспорту та її елементи повинні утримуватися та експлуатуватися відповідно до затверджених у встановленому порядку правил утримання відповідних об’єктів такої інфраструктури.

Оцінка відповідності інфраструктури залізничного транспорту вимогам цього Технічного регламенту проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 7 жовтня 2003 р. № 1585 «Про затвердження Технічного регламенту модулів оцінки відповідності».

 
Коментарі (0)