ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд виділив на енергозбереження сотні мільйонів

Уряд виділив на енергозбереження сотні мільйонів

Кабмін прийняв рішення направити у цьому році майже 900 млн грн. на заходи з енергозбереження. Відповідне рішення закріплене в урядовому проекті постанови.

Кабінет Міністрів виділив майже 900 млн грн. на енергозбереження. Відповідне рішення закріплено у проекті постанови КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. №243 і від 17 жовтня 2011 р. №1056», розробленої з метою виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

«Загалом у поточному році передбачені видатки за цією програмою на суму 894 млн гривень. Програма відшкодування частини суми кредитів спрямована на житловий сектор. Саме житлові будинки споживають найбільшу кількість енергії. Зокрема, природного газу лише на опалення використовується близько 18 млрд куб. м. Водночас, саме цей сегмент має найбільший потенціал до скорочення споживання енергії», - йдеться в тексті постанови.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Норвегія готова залучати інвестиції для розвитку енергоефективності та енергозбереження в Україні. Наразі важливо розробити дієву стратегію модернізації інженерно-технічного фонду житлово-комунального господарства.

 
Коментарі (0)