ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд вимагає погашення боргів за «комуналку» через тиждень

Уряд вимагає погашення боргів за «комуналку» через тиждень

Регіонам та компаніям, які надають житлово-комунальні послуги Кабмін дав тиждень на погашення боргів за «комуналку». Аналогічне доручення отримали також Мінрегіон та Мінфін.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вимагає погасити заборгованості за житлово-комунальні послуги до початку опалювального сезону. Таке доручення від чиновника отримали Міністрество регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Мінфін та облдержадміністрації під час виїзного засідання Кабінету Міністрів в Полтаві, передає «Уніан».

«Потрібно терміново зобов'язати облдержадміністрації, теплопостачальні компанії, водопоставляющие компанії, енергокомпанії закрити заборгованості до початку опалювального сезону. Прошу Мінрегіон, Мінфін разом з ОДА завершити систему розрахунків», - сказав Яценюк.

Прем’єр також нагадав, що Кабмін знайшов можливість профінансувати заборгованість регіонів у розмірі 5,6 мільярда гривень, що сформувалася в 2014 році і в першому кварталі 2015 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, найкраще у січні–липні 2015 року за житлово-комунальні послуги розраховувалися у Сумській, Черкаській областях та у місті Києві. Найгірше – у Донецькій та Закарпатській.

 
Коментарі (0)