ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаУряд вирішив змінити «правила гри» на електроринку

Уряд вирішив змінити «правила гри» на електроринку

Кабмін продовжує наполягати на демонополізації ринку електроенергетики для того, щоб підвищити ефективність та конкуренцію. Втім, з чіткою моделлю нового електроринку в уряді досі не визначились

Вітчизняний ринок електроенергії необхідно демонополізувати та створити ефективну модель галузі. Адже, Україна є однією з тих країн, де процес підключення до електричних мереж є одним з найгірших. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.

Він наголосив, що ухвалення закону про спрощення цих процедур дасть можливість Україні піднятися мінімум на 20 позицій в рейтингу Doing business.

«Тому руйнуємо монополію, створюємо економічно ефективну модель ринку електроенергетики і стаємо частиною насправді європейського енергетичного ринку», - наголосив Глава Уряду і додав, що для цього необхідно, аби Парламент підтримав ці три законопроекти», - заявив він.

Поміж тим, чиновник підкреслив, що ключовими елементами нового ринку електричної енергії в Україні мають стати підвищення економічної ефективності, конкуренція, демонополізація ринку і запровадження правил і процедур, які відповідають Третьому енергетичному пакету.

«Сподіваюсь, що ринок так само буде це підтримувати, тому що це шлях до залучення інвестицій і це дуже серйозно впливатиме на вартість об'єктів електроенергетики, які Україна планує приватизувати в поточному і наступних роках. Чим більш ліберальний ринок, тим вища ціна об'єктів електроенергетики і тим дешевша послуга буде як для підприємців, так і для громадян», - заявив очільник уряду.

Читайте також: Уряд здешевить вартість електрики для обленерго

Поміж тим, з чіткою моделлю електроенергетичного ринку у Кабміні досі не визначились.

«Нам треба чітко визначитись про те, яку модель електроенергетичного ринку ми будуємо в Україні. Ця модель повинна повністю відповідати Третьому енергетичному пакету Європейського Союзу», - підкреслив Прем’єр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в державних обленерго необхідно змінити керівництво та впровадити незалежні наглядові ради. Зокрема, зміни директорів підприємств вимагають не лише у НКРЕКП, а й у парламентському комітеті.

 
Коментарі (0)