ГоловнаВибір редакціїЖитлоУряд витратиться на компенсацію витрат на оренду житла для службовців

Уряд витратиться на компенсацію витрат на оренду житла для службовців

Кабмін прийняв рішення щодо відшкодування витрат службовців цивільного захисту на оренду житла. Розмір компенсації залежатиме від регіону.

В Україні з 2017 року особам рядового та начальницького складу служби цивільного захисту будуть компенсувати витрати на оренду житла. Відповідне рішення закріплено в Постанові Кабінету міністрів №1053 Про затвердження Порядку виплати грошової компенсації особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту за піднайом (найом, оренду) ними жилих приміщень та визначення її розміру і умов виплати від 16 грудня цього року.

Зокрема, документ визначає механізм, розміри і умови виплати грошової компенсації за оренду житлового приміщення таким категоріям осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту:

особам рядового і начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту, які не забезпечені службовими жилими приміщеннями або жилою площею у гуртожитках (далі — особи рядового і начальницького складу) та перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов та внесені до єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, до одержання ними жилого приміщення для постійного проживання;

курсантам і слухачам вищих навчальних закладів цивільного захисту, які мають сім’ю та не забезпечені жилою площею у сімейних гуртожитках (далі — курсанти).

Компенсація виплачується щомісячно (в поточному місяці за попередній) у розмірі фактичних витрат, але не більше 2 мінімальних заробітних плат для Києва, 1,5 мінімальних зарплат - у Сімферополі, Севастополі та обласних центрах, а також в розмірі 1 мінімальної зарплати в інших населених пунктах. В той же час особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту за наявності у них трьох і більше членів сім'ї зазначені розміри максимальної компенсації збільшуються в 1,5 рази.

Текс Постанови можна переглянути тут.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, лише при комплексному підході до проблеми, іноземні інвестиції допоможуть сформувати доступний ринок орендного житла. Він з'явиться лише в «синергії з іншими складовими бізнес-процесу».

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)