ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд визначився з постачальником газу «останньої надії»

Уряд визначився з постачальником газу «останньої надії»

«Нафтогаз» переміг у конкурсі на постачальника газу «останньої надії». Відповідне рішення було прийнято конкурсною комісією при Кабміні. У Компанії повідомили, що НАК був єдиним претендентом.

Конкурсна комісія при Кабінеті Міністрів визначила НАК «Нафтогаз України» постачальником газу «останньої надії», адже Компанія була єдиним претендентом. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Згідно Закону України «Про ринок природного газу», постачальник «останньої надії» - визначений Кабінетом Міністрів постачальник, який не має права відмовити в укладанні договору постачання природного газу на обмежений період часу. Такий постачальник потрібен для безперервного забезпечення споживачів газом у разі ліквідації або банкрутства їх діючого постачальника. Постачальник «останньої надії» зобов’язаний забезпечувати споживачів газом до 60 діб, щоб дати їм можливість укласти договір з іншим постачальником», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після рішення конкурсної комісії кандидатуру постачальника «останньої надії» має затвердити Кабінет Міністрів.
Постачальник «останньої надії» затверджується на три роки.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості провести конкурс на визначення постачальника газу «останньої надії», необхідність призначення якого закріплена в тексті Закону «Про ринок природного газу». Відповідне рішення закріплено в урядовій постанові від 30 вересня 2015 року, опублікованому в газеті «Урядовий кур'єр» .

 
Коментарі (0)