ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд впевнений у відшкодуванні «Газпромом» мільярдів за рішенням суду

Уряд впевнений у відшкодуванні «Газпромом» мільярдів за рішенням суду

Уряд очікує завершення суду з «Газпромом» в наступному році. Поміж тим, у Кабміні висловлюють впевненість в тому, що російська сторона все ж відшкодує мільярдні збитки по газових контрактах.

У Кабінеті Міністрів впевнені, що Російська Федерація відшкодує Україні мільярдні збитки, пов’язані з несправедливими газовими контрактами. Адже в уряді сподіваються, що остаточне рішення щодо позовів проти ВАТ «Газпром» з боку України, Стокгольмський арбітражний суд винесе в наступному році. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.

«Ми очікуємо, що в 2016 році буде винесений фінальний вердикт Стокгольмського арбітражного суду. Україна переконана в своїй позиції щодо правильності позовних вимог і щодо того, що Росія відшкодує Україні мільярдні збитки, пов’язані з несправедливими газовими контрактами», - підкреслив він.

Окрім того, Прем’єр нагадав, що Україна подала позов проти «Газпрому» стосовно двох контрактів  - щодо купівлі-продажу газу і щодо транзиту: «Два судові позови спрямовані до Стокгольмського арбітражного суду».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Росія не бачить альтернативи своєму газу для України. В Москві запевняють, що Києву не вдасться в повному обсязі відмовитись від «блакитного» палива «Газпрому».

 
Коментарі (0)