ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд встановив соціальну норму на газ для населення

Уряд встановив соціальну норму на газ для населення

Споживачам, які використовують «блакитне» паливо для опалення встановили соціальну норму газоспоживання. Уряд переконує, що прийнята норма дозволить платити за газ вдвічі менше від ринкової ціни.
Сьогодні уряд прийняв рішення щодо встановлення соціальної норми в обсязі 200 куб. м газу за ціною 3600 грн для всіх домогосподарств, які використовують природній газ для опалення. Зокрема про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання Кабміну, - повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів.
 
«Це вдвічі дешевше, ніж ринкова ціна природного газу, яка становить сьогодні 7188 грн», - наголосив Прем’єр-міністр.
 
При цьому пан Яценюк зазначив, що уряд компенсує різницю в ціні за рахунок коштів Державного бюджету.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, згідно з постановою НКРЕКП №583, з 1 квітня вартість газу, що використовується населенням для приготування їжі та/або підігріву води становить 7,188 грн за 1 куб. м; для індивідуального опалення або комплексного споживання: у період з 1 травня по 30 вересня (включно) – 7,188 грн за 1 куб. м; у період з 1 жовтня по 30 квітня (включно): за обсяг, спожитий до 200 куб. м природного газу на місяць (включно), – 3,6 грн за 1 куб. м; за обсяг, спожитий понад 200 куб. м природного газу на місяць, – 7,188 грн за 1 куб. м. 
 
Коментарі (0)