ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУ Кабміні розповіли, як пенсіонерам платити за комуналку

У Кабміні розповіли, як пенсіонерам платити за комуналку

Дюдям старшого віку категорично не рекомендується виходити на вулицю без потреби, так як у них є величезні ризики заразитися

 

 

Україна продовжує залишатися в режимі тотального карантину, який в країні ввели до 24 квітня через поширення смертельного коронавируса. У найскладнішій ситуації залишилися пенсіонери, які входять до першої групи ризику. Вже давно доведено, що в першу чергу від вірусу вмирають люди похилого віку, у яких ситуація ускладнюється наявністю хронічних захворювань.

У зв'язку з цим, людям старшого віку категорично не рекомендується виходити на вулицю без потреби, так як у них є величезні ризики заразитися. Влада країни з розумінням поставилися до ситуації і запропонували для пенсіонерів нестандартне вирішення питання з оплатою комунальних послуг, щоб люди похилого віку не покидали свій будинок.

Як йдеться на сайті уряду України, відтепер під час карантину люди похилого віку зможуть платити за комунальні послуги через «Укрпошту» чи телефонні «гарячі лінії» банків.

Для того, щоб здійснити оплату, пенсіонеру потрібно зареєструватися в системі дистанційного обслуговування. Це можна зробити через інтернет або ж зателефонувавши на спеціальну «гарячу» лінію свого банку. Там від пенсіонера буде потрібно надати дані про перелік послуг, які він хоче оплатити. Також потрібно буде вказати всі потрібні дані для оплати послуг з їх рахунків.

Але і це ще не все. У найближчі дні пенсіонери зможуть платити за комунальні послуги відразу після того, як отримають пенсію. Як відомо, під час карантину пенсії розносять листоноші. Саме так у них і можна провести оплату за рахунками.

В уряді кажуть, що такі кроки є вимушеними, однак вони можуть допомогти в боротьбі з поширенням смертельного вірусу. Кабінет міністрів України закликає громадян поставитися з розумінням до ситуації, що склалася і не порушувати режим обмежувальних заходів.

 
Коментарі (0)