ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУряд закликав місцеві влади активніше проводити енергоефективну поітику

Уряд закликав місцеві влади активніше проводити енергоефективну поітику

Уряд закликав голів ОДА та мерів активніше допомагати людям проводити енергомодернізацію житла

 

Проведений Держенергоефективності аналіз попиту на Урядову програму з енергоефективності – «теплі» кредити – свідчить, що населення найактивніше долучається до енергомодернізації свого житла у тих регіонах, де є додаткова місцева фінансова підтримка.

По цій причині 27 липня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав відповідне доручення обласним державним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування прискорити прийняття місцевих програмспівфінансування енергоефективних заходів для населення, йдться у повідомленні Урядового порталу. 

На сьогодні в Україні діє 178 місцевих програм, за якими українці можуть отримати, окрім урядової, додаткову компенсацію своїх витрат на проведення енергомодернізації осель. З них 79 програм з виділеним на 2016 рік фінансуванням у розмірі 62,3 млн. грн.

«Надання українцям безповоротної фінансової допомоги на енергомодернізацію одночасно з державного та місцевих бюджетів значно здешевлює вартість енергоефективних заходів та стимулює населення активніше утеплюватися до зими», – зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Зокрема Держенергоефективності закликає місцеві влади  вводити здійснювати активніше приймати програми щодо відшкодування громадянам коштів за «теплими» кредитами та  проводити інформаційну політику про вигоду, яку люди отримають від термомодернізації своїх осель.

«Саме зараз час органам влади на місцях активізуватися та зробити все можливе, щоб українці, особливо малозабезпечені, отримували додаткову безповоротну грошову допомогу на утеплення, заміну газових котлів та восени могли в рази менше платити за комунальні послуги», - наголошує С.Савчук.

Варто зазначити, щодані національного дослідження «Ефективність державної підтримки реалізаціїенергоефективних заходів», проведеного Держенергоефективності спільно зі Світовим банком і Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), доводять: енергоефективні заходи, які допомагає Уряд проводити населенню, дають змогу як мінімум удвічі зменшити плату за житлово-комунальні послуги, підвищують комфорт та вартість житла.

 

 
Коментарі (0)