ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд запідозрив Мінекології у розтраті інвесткоштів на освітлення

Уряд запідозрив Мінекології у розтраті інвесткоштів на освітлення

Кабмін підозрює посадовців Мінекології в махінаціях щодо проведення торгів із закупівлі робіт з капітального ремонту й реконструкції систем освітлення. Для цього, урядовці доручили провести службове розслідування

Уряд доручив провести службове розслідування стосовно можливого неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами Міністерства екології та природних ресурсів під час організації та проведення конкурсних торгів із закупівлі робіт з капітального ремонту й реконструкції систем освітлення, які реалізуються в рамках проектів цільових екологічних інвестицій. Таке завдання перед низкою відомстві поставив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк задля уникнення нанесення шкоди економічним інтересам держави, передає прес-служба уряду.

Зазначається, що мова йде про заміну освітлювальних приладів на світлодіодні, а також реконструкцію мереж зовнішнього та вуличного освітлення із заміною існуючих світильників на прилади на основі LED-технологій.

Подати висновки та пропозиції за результатами перевірки посадовець доручив до 25 січня.

Зауважується, що займатися перевіркою використання коштів Міністерством екології будуть голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв, Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, директор столичного комунального підприємства «підпиляв» бюджет Києва на 170 тис. грн. Посадовець неправомірно перерахував кошти за невиконані роботи підряднику, за що наразі йому повідомлено про підозру.

 
Коментарі (0)