ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Уряд запевняє у задовільному проходженні опалювального сезону

Уряд запевняє у задовільному проходженні опалювального сезону

Мінрегіон заявляє, що опалювальний сезон в країні проходить задовільно. Тож, якщо погодні умови не зміняться, що тепло українцям припинять постачати через 1 -1,5 місяці.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявляють, що опалювальний сезон в Україні проходить у нормальному режимі. Про це заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк, передає прес-служба відомства.

Чиновник зазначив, що якщо погодні умови не зміняться, він завершиться через 1-1,5 місяці.

«За попередніми висновками можна сказати, що опалювальний сезон, який розпочався в жовтні і ще триває, пройшов задовільно. Фактично, протягом усього опалювального сезону в Україні не працювала лише одна котельня, яка знаходиться в місті Мар’їнка Донецької області. Це пов’язано з пошкодженням газопроводу середнього тиску, який знаходиться на лінії зіткнення і його не вдалося відремонтувати — через постійні обстріли ремонтна бригада не може приступити до ремонту. Вся соціальна сфера, яка підключена до цієї котельні, усі житлові будинки, опалюються за допомогою електричних конвекторів», — повідомив замміністра.

Що стосується підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, зауважив пан Кругляк, що мережі зношені через що виникає багато аварійних ситуацій.

«Аварійні бригади оперативно усувають наслідки аварій. Відключення населених пунктів від теплопостачання не допущено», — зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон заявляє, що уряд відвернув дострокове завершення опалювального сезону в Україні. Поміж тим, зауважують у відомстві, в наступному місяці всі гроші будуть перераховуватись постачальникам газу.

 
Коментарі (0)