ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд запустив реєстр субсидіантів

Уряд запустив реєстр субсидіантів

Доступ до реєстру буде відкритий лише для Мінсоцполітики та місцевих органів соціального захисту населення для призначення субсидій.

 Доступ до реєстру буде відкритий лише для Мінсоцполітики та місцевих органів соціального захисту населення для призначення субсидій.

Кабінет Міністрів України затвердив Положення про єдиний державний реєстр отримувачів субсидій. Ведення реєстру покладено на Міністерство соціальної політики України.

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу з посиланням на відповідне рішення, яке було прийнято на засіданні Уряду 14 березня 2018 року.

Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій створений в Україні вперше в історії української незалежності. Доступ до реєстру буде відкритий лише для Мінсоцполітики та місцевих органів соціального захисту населення для призначення субсидій.

Реєстр субсидіантів дасть змогу ефективно контролювати кожну гривню, виділену з державного бюджету на допомогу населенню у сплаті комунальних послуг, підвищити адресність допомоги й покращити ефективність програми субсидій.

Нагадаємо, середній розмір призначеної субсидії на одну сім'ю в грудні 2017 року в порівнянні з груднем минулого року зменшився на 27,2% - до 993,4 гривні.

Як повідомлялося, в січні-листопаді 2017 року субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг були призначені на суму 3,68 мільярда гривень.

У 2016 році були призначені субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на суму 5,7 мільярда гривень, що на 58%, або на 3,3 мільярда гривень, більше, ніж в 2015 році.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів нагадав всім отримувачам державної допомоги на оплату послуг ЖКГ, що не варто довіряти інформації з неперевірених джерел іспростував міфи про субсидії.

Нагадаємо, у держбюджеті на 2018 рік передбачені видатки на субсидії та комунальні пільги у розмірі 71 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)