ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУряд затвердив план дій з енергоефективності на чотири роки

Уряд затвердив план дій з енергоефективності на чотири роки

Уряд схвалив Національний план дій з енергоефективності на чотири роки. Документ окрім зниження енергоспоживання та підвищення енергоефективності, має на меті удосконалити нормативно-правову базу у цих сферах.

Кабінет Міністрів сьогодні затвердив Національний план дій з енергоефективності до 2020 року, прийняття якого є одною з головних зобов’язань країни в рамках імплементації Директиви 2006/32/ЄC щодо енергоефективності кінцевого використання енергії та енергетичних послуг, передає прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, документ передбачає досягнення мети з енергозбереження у розмірі 9% від середнього показника кінцевого внутрішнього енергоспоживання за період протягом 2005–2009 рр, що становить 6,5 млн тонн нафтового еквіваленту. Окрім того, план має на меті скоротити енергоспоживання на 5% у 2017 році.

«Всі ці заходи планується реалізувати у чотирьох основних секторах кінцевого споживання енергії: побутовому секторі (де очікується найбільший ефект), секторі послуг (до якого, у тому числі, входить енергоспоживання бюджетними установами), в промисловості та на транспорті», - зазначають в Мінрегіоні.

Окрім того, документ передбачає удосконалення нормативно-правової бази у сфері енергоефективності, послідовне запровадження європейських підходів до реалізації державної політики у цій сфері.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон сподівається на французькі інвестиції в розвиток альтернативних джерел енергії задля заміни природного газу. У відомстві наголошують, що інвестовані кошти повернуться з прибутком.

 
Коментарі (0)