ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУряд затвердив Типовий договір для реструктуризації боргів підприємствам водопостачання

Уряд затвердив Типовий договір для реструктуризації боргів підприємствам водопостачання

Після повного виконання умов реструктуризації й виплати усієї суми боргу за спожиту електрику підприємствам водопостачання і водовідведення спишуть пені, штрафи, фінансові санкції.
Після повного виконання умов реструктуризації й виплати усієї суми боргу за спожиту електрику підприємствам водопостачання і водовідведення спишуть пені, штрафи, фінансові санкції. Це пожвавить їхню економічну діяльність, дозволить інвестувати в інфраструктуру і надавати споживачам якісніші послуги.Так заявив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття урядової постанови, якою затверджено Типовий договір про реструктуризацію заборгованості за спожиту електричну енергію.
 
За його словами постанова та відповідний закон передбачають реструктуризацію заборгованості за спожиті енергоносії терміном на 60 місяців. Кошти мають бути внесені рівними частинами протягом усього терміну дії договорів реструктуризації, із залученням гарантій місцевих бюджетів.
 
«Ідеться про реструктуризацію і погашення кредиторської заборгованості підприємств водопровідно-каналізаційного господарства за електричну енергію, використану до 1 липня 2016-го і не погашену до 31 грудня 2016-го. Затвердження Типового договору визначає загальні обсяги заборгованості, строки її погашення, розміри щомісячних платежів та відповідальність сторін», - зазначив Геннадій Зубко.

Постанова КМУ «Про затвердження Типового договору про реструктуризацію заборгованості за спожиту електричну енергію» розроблена Мінрегіоном для реалізації положень Закону № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії». 

 
Коментарі (0)