ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГУряд збільшив норму плати за ЖКП при призначенні субсидій

Уряд збільшив норму плати за ЖКП при призначенні субсидій

Уряд збільшив норму плати за житлово-комунальні послуги з травня 2020 року при призначенні субсидій. Тепер українці, які оформили субсидію, будуть платити за комуналку більше.
Уряд збільшив норму плати за житлово-комунальні послуги з травня 2020 року при призначенні субсидій. Тепер українці, які оформили субсидію, будуть платити за комуналку більше.
 
Про це йдеться у відповідній постанові Кабінету міністрів України №878 від 20 жовтня 2019 року.
 
Зараз розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг та придбання побутового палива при наданні житлової субсидії становить 15% від середньомісячного сукупного доходу домогосподарства. Уже в наступному році субсідіанти заплатять 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.
 
Іншими словами, якщо сім'я витрачає 15% від загального доходу на оплату комуналки, вона має право на отримання знижки від держави. З травня 2020 роки українці зможуть отримати субсидію, якщо оплата за компослуги становитиме 20% від доходів українців.
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв внесену Міністерством соціальної політики постанову про спрощення умов призначення житлових субсидій окремим категоріям населення.
 
Постанова стосується:
  • дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ),
  • військовослужбовців,
  • громадян старше 60 років, які перебувають у шлюбі і проживають в сільській місцевості.
Які зміни були внесені:
  • надано право комісіям органів місцевого самоврядування призначати субсидію дитячим будинкам сімейного типу (ДБСТ) на понаднормову площу житла;
  • в дохід ДБСТ НЕ БУДЕ враховуватися матеріальна допомога і стипендія дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбані ними транспортні засоби;
  • в сільській місцевості при призначенні житлової субсидії не будуть враховуватися доходи одного з подружжя пенсійного віку, який зареєстрований за іншою адресою (це дозволить отримати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг);
  • субсидія військовослужбовцям призначатися без отримання інформації про сплату ними єдиного соціального внеску;
  • наявність причепа, з дати випуску якого пройшло менше 5 років, більше не буде причиною відмови в субсидії.
Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому проект закону №1231 про верифікації та моніторинг державних виплат.
 

Законопроект регулює основні питання збору, обробки, захисту і аналізу інформації, отриманої від суб'єктів надання інформації і визначає основні етапи верифікації. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Жовтня 2019 p. 18:15
Субсидій немає вже 1,5 року, а балачки про них продовжуються й досі.