ГоловнаНовини ЖКГТранспортУрядовці винайшли дієву «зброю» проти маршрутників-нелегалів

Урядовці винайшли дієву «зброю» проти маршрутників-нелегалів

За оцінками Б.Колеснікова, знадобиться від 12 до 18 місяців для оснащення міст-мільйонників, а також Львова та Запоріжжя такою системою фіксації порушень

Фіксувати порушення правил дорожнього руху нелегальними автоперевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів, дозволить впровадження системи безконтактної фіксації порушень – за допомогою відео- та фотозйомки.

Про це повідомив 19 березня Віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков під час наради щодо нелегальних автоперевезень, інформує прес-служба Мінінфраструктури.

«Міністерство інфраструктури запропонує внесення змін до бюджету, виступить із ініціативою по технічній підтримці безконтактної фіксації порушень ПДР. Ми готові організаційно допомогти у вирішенні цього питання: потрібно визначити місця та які саме технічні засоби найбільш доцільно встановити», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

Зафіксоване на фото чи відео порушення, на переконання Б.Колеснікова, зніме будь-які дискусії щодо того, чи було вчинене порушення тим чи іншим перевізником, а відтак – стане причиною для більш пильної уваги до перевізника. Так, численні порушення ПДР та нехтування безпекою пасажирів можуть призвести до анулювання ліцензії в перевізника.

За оцінками Б.Колеснікова, знадобиться від 12 до 18 місяців для оснащення міст-мільйонників, а також Львова та Запоріжжя такою системою фіксації порушень.

«Відео- та фотофіксації – єдиний цивілізований і водночас дієвий механізм впливу на недобросовісних перевізників», - сказав він.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)