ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавство«Урядовий кур'єр» опублікував постанову про нові норми споживання газу для населення

«Урядовий кур'єр» опублікував постанову про нові норми споживання газу для населення

В офіційній газеті Кабінету міністрів України «Урядовий кур'єр» опубліковано Постанову №143 від 27 лютого 2019 року «Питання споживання природного газу»
В офіційній газеті Кабінету міністрів України «Урядовий кур'єр» опубліковано Постанову №143 від 27 лютого 2019 року «Питання споживання природного газу», якою в Україні знижено норми споживання газу для населення без лічильників. 
 
"Кабінет міністрів України прийняв постанову про встановлення норм споживання газу для населення без лічильників на рівні 3,28 кубометрів на людину", - говориться в документі. 
 
Нова Постанова практично повністю копіює попередню:
 
1. Затвердити норми споживання природного газу побутовими споживачами природного газу у разі відсутності лічильників газу згідно з додатком.
 
2. Установити, що:
  • застосування норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу, затверджених пунктом 1 цієї постанови, здійснюється з 9 серпня 2018 року;
  • не допускається нарахування та облік заборгованості на особовому рахунку побутового споживача за природний газ, яка виникла у зв’язку з втратою чинності постановами Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 р. № 237 “Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників”;
  • не нараховуються постачальникам природного газу для потреб побутових споживачів заборгованість за природний газ в межах норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових  лічильників, затверджених постановою Кабміну від 8 червня 1996 р. № 619 (ЗП України, 1996 р., № 13, ст. 360), в редакції, що діяла до 1 жовтня 2014 р., а також штрафні санкції, 3 відсотки річних та інфляційні втрати, нараховані на таку заборгованість.

Уряд скасував окремі пункти Постанови №63, прийнятої 30 січня 2019 року, де була вказана норма в 3,29 кубометрів.   

 
Коментарі (0)