ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024«Урізання» бюджету столиці не позначиться на опалювальному сезоні

«Урізання» бюджету столиці не позначиться на опалювальному сезоні

Попри «урізання» бюджету столиці, у КМДА переконують, економити на підготовці до опалювального сезону не будуть. «Паски» обіцяють затягнути чиновникам.

Столиця не буде економити на підготовці до нового навчального року та опалювального сезону. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Минулого тижня Київрада прийняла пакет антикризових заходів, який дозволить столиці заощадити 260 млн грн. Відразу зазначу, що ці заходи ні в якому разі не уріжуть фінансування на підготовку міста до нового навчального року та опалювального сезону», - зазначив він.

При цьому чиновник пояснив, що в першу чергу, будуть урізані внутрішні видатки адміністрації - чиновникам заборонили купувати автотранспорт, мобільні телефони, ноутбуки, побутову техніку, вдвічі скорочено витрати на оплату послуг комунальної зв'язку, обмежені витрати на службові відрядження, в тому числі закордонні. Також, за його словами, припиниться фінансування з бюджету урочистих та святкових заходів (окрім Дня Незалежності).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, незважаючи на ризик провести зиму з холодними батареями, держава не буде утеплювати будинки українців. На модернізацію житлового фонду потрібні сотні мільярдів гривень, яких у бюджеті немає. Тому населенню радять «утеплятися» самостійно.

 
Коментарі (0)