ГоловнаПослугиФінансування ЖКГЯк киянам врятуватися від диму

Як киянам врятуватися від диму

Держсанепідслужба розповіла, що робити киянам, аби не постраждати від диму, який «заполонив» столицю внаслідок горіння торфяників.

Киянам дали роз’яснення щодо поведінки в умовах пожеж, викликаних горінням торф'яників. Відповідні рекомендації розміщені на сайті Держсанепідслужби.

«При підвищеній задимленості атмосферного повітря внаслідок пожеж, викликаних горінням торф'яників, з метою попередження отруєння людей продуктами горіння, загострення серцево-судинних, легеневих та інших хронічних захворювань, хвороб шкіри та алергічних проявів, попередження загострення хронічних захворювань слід приділяти особливу увагу профілактичним заходам, які обмежують надходження в організм шкідливих речовин», – йдеться в повідомленні.
 
Що робити, аби не стало погано від диму:
 
- Намагатися обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано вранці (у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу) та у найспекотніший час доби. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.
 
- Слід тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати місця надходження атмосферного повітря (вікна, кватирки тощо) зволоженою тканиною і періодично її змінювати.
 
- По можливості використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.
 
- Проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.
 
- Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.
 
- У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.
 
- Уникати потрапляння під дію опадів, у випадку неможливості уникнення – за першої можливості прийняти душ.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Києві склали антирейтинг ЖЕКів міста. Зокрема, було обрано з кожного району столиці по одній такій дільниці. Під час складання списку найгірших ЖЕКів враховувались звернення громадян.
 
Коментарі (0)