ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГУтримання прибудинкової території може подорожчати

Утримання прибудинкової території може подорожчати

Підвищення тарифів вже торкнулося опалення, електроенергії та води. Однак за прогнозами експертів, це ще не кінець. На їхню думку, зростатиме і вартість утримання прибудинкових території.

Тариф за утримання будинків і прибудинкових територій у найближчий час може бути збільшений на 10-20%. Такий прогноз зробив начальник управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій КМДА Василь Яструбинський, повідомляє УНН.

Він зазначив, що повноваження на встановлення цього тарифу залишилися у органів місцевої влади.

«На сьогоднішній день, враховуючи, що цей тариф покриває лише біля 90% витрат житлово-експлуатаційних організацій, ОСББ і ЖКГ, і враховуючи зростаючу відповідальність експлуатуючих організацій перед виробниками комунальних послуг, я думаю, що питання перегляду цих тарифів у місті Києві буде актуальним і рішення буде прийняте, можливо, найближчим часом», - підкреслив пан Яструбинський.

Водночас посадовець зауважив, що у разі змін підвищення тарифу спостерігатиметься незначне і коливатиметься у межах 10-20%.

«Ми повинні створити зараз ЖЕКам такі умови, щоб вони змогли забезпечити утримання внутрішніх будинкових мереж належним чином», - підкреслив він.

Читайте також: Гаряча вода влетить киянам у копійку

Також пан Яструбинський додав, що із запровадженням нових тарифів у столиці змінилися виконавці комунальних послуг.

«Якщо раніше це були експлуатуючі організації, то на сьогодні це вже «Водоканал» і теплопостачальні організації. І вони чітко вимагають забезпечити нормальну роботу внутрішніх будинкових мереж – профілактику, ремонт, промивку, утеплення і т.д.», - пояснив він.

Зауважимо, держава має компенсувати малозабезпеченим підвищення комунальних тарифів. Самі ж тарифи підвищаться вже з 1 липня. Однак експерти галузі таке зростання цін вважають неприпустимим, оскільки переконані, що тарифи формуються непрозоро.

Щоб не переплачувати, фахівці радять встановити лічильники на все - воду, опалення або газ. А окрім того навчитися економити, як це робить цивілізований світ.

 
Коментарі (0)