ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВ Алушті зненацька... дали газ

В Алушті зненацька... дали газ

У Великій Алушті, де з 17 квітня був відключений газ, його знову пустили, причому на день раніше обіцяного терміну, тобто сьогодні, 19 квітня

У Великій Алушті, де з 17 квітня через вогневі роботи по заміні аварійної зсувної ділянки на магістральному газопроводі Алушта-Ялта був відключений газ, його знову пустили, причому на день раніше обіцяного терміну, тобто сьогодні, 19 квітня.

Про це повідомив на місці проведення аварійних робіт заступник голови правління ДАТ «Чорноморнафтогаз», депутат Верховної Ради Криму Василя Рогатина.

«Ми планували закінчити роботи 20 квітня, але закінчили на добу раніше, - сказав Василь Рогатин. - Зараз труба знаходиться вже під тиском, наші фахівці перебувають на газорозподільній станції з представниками Алуштинського управління газового господарства. Сьогодні відбуватиметься поетапний пуск газу по Алушті, Партеніта, Гурзуфу, Малому Маяку. Цією роботою займається експлуатуюча організація – «Кримгаз».

Рогатин нагадав, що в 2006 р. у цьому районі знайшли зсув. Отже заміна аварійної ділянки була просто необхідною. Три роки тому «Чорноморнафтогаз» приступив до будівництва вантового переходу протяжністю 155 м, а в минулому році роботи були закінчені. Залишалося лише запустити об'єкт, але, як відомо, восени минулого року зробити це не вдалося, тому що місцеві органи влади не дали на те згоди у зв'язку з почався опалювальним сезоном. Роботи були перенесені на нинішню весну.

На питання про те, чи не небезпечна передчасна подача газу для непоінформованого населення, Василь Рогатин сказав, що оповіщення мешканців працівниками «Міськгазу» вже активно проводиться. Вони їздять по вулицях з гучномовцем, а також інформують людей через ЖЕКи.

«Хочеться відзначити професіоналізм газовиків, які в найкоротші терміни усунули цю проблему і зробили експлуатацію газу в Алушті дійсно надійною та безпечною», - прокоментував приємну для Алушти подію Ігор Зосімов, голова республіканського комітету паливної енергетики АРК.

Джерело – «Твоя газета»

 
Коментарі (0)