ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ березні платіжки за транспортування газу будуть іншими - НКРЕКП

В березні платіжки за транспортування газу будуть іншими - НКРЕКП

Суму будуть визначати за таким принципом: для споживачів, які готують їжу, для конфорок - це буде 2,8 грн на місяць; у кого ще підігрів води – 8,9 грн на місяць; там, де комплексне споживання, для приватних будинків, буде 21,9 грн на місяць
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалила рішення, що вже з березня цього року сума платіжки за транспортування газу має визначатися залежно від обсягів користування, повідомляє пресслужба Нацрегулятора.
 
"Найбільше, про що говорили, оплата при так званому нульовому споживанні. Є декілька випадків, коли при нульовому споживанні будинок міг отримати 200-400 грн платіжку за транспортування газу. Ми проаналізували і дуже швидко знайшли механізм, що дозволяє… Вчора було засідання, ми схвалили рішення – вже в березні ці платіжки будуть іншими", - розповів  голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.
 
Суму будуть визначати за таким принципом: для споживачів, які готують їжу, для конфорок - це буде 2,8 грн на місяць; у кого ще підігрів води – 8,9 грн на місяць; там, де комплексне споживання, для приватних будинків, буде 21,9 грн на місяць, тобто мінімальна платіжка.
 
Валерій Тарасюк додав, що платити за обслуговування все ж таки треба.
 
Нагадаємо, НКРЕКП оприлюднило нові тарифи на холодну воду. Рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2020 рік було ухвалено Національною комісією з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 
 
Тарифи на центральне водопостачання і водовідведення зростають у середньому на 15-20%. В залежності від регіону.
 
Найдорожчу воду продовжують споживати на Сході України, зокрема, у Павлограді та Бердянську. Тут доведеться сплатити майже 40 гривень за куб.
 
Коментарі (0)