ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ бюджеті може не знайтись грошей для субсидій

В бюджеті може не знайтись грошей для субсидій

У бюджеті країни передбачено 47 млрд грн. на погашення нарахованих субсидій, проте, зазначена сума не покриває реальні потреби

У бюджеті країни передбачено 47 млрд грн. на погашення нарахованих субсидій, проте, зазначена сума не покриває реальні потреби. Так, згідно даним, країні необхідно виділити близько 100 млрд грн, тобто, в два рази більше запланованих видатків.

Ситуація складається досить неоднозначна, оскільки через неспроможність населення сплачувати рахунки, у держави виникають борги перед постачальниками комунальних послуг, що, у свою чергу, може призвести до проблем на початку опалювального сезону.

Кількість субсидіантів рекордно зростає, і це має зобов’язати Кабмін підготувати відповідне рішення про внесення змін до бюджету.

Експерти зазначають, що подібний підхід не виправить наявні проблеми, а лише відстрочить настання «порогу». Аби отримати перші позитивні зрушення необхідно цілковито змінити підхід як до нарахування субсидій, так і до контролю за розподілом коштів, у тому числі, зростання економічного рівня, збільшення інвестицій – сукупно допоможуть виправити ситуацію.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Серпня 2017 p. 10:07
Субсидії на комуналку - це зараз актуальна тема. Бо комунальні платежі - це єдиний вид платежів, де держава хоч трохи компенсує знецінення її грошей. Але у травні і червні 2017 року субсидій взагалі не було. У платіжках за липень субсидії вже зазначені, але вони настільки мізерні.... ---------------------------Особливо неприємна комічна ситуація склалася з квартплатою за утримання будинків і прилеглих територій: за липень нарахували копійчану субсидію для того, щоб позбавити трохи більшої копійчаної знижки. Комічність полягає в тому, що без субсидії сума "До сплати" була б меншою, адже тоді б була знижка, а ця знижка більша за субсидію.