ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Бюджетному кодексі збільшать фінансування доріг

В Бюджетному кодексі збільшать фінансування доріг

Верховна Рада ухвалила в цілому проєкт закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України, який покликаний збільшити фінансування дорожньої галузі та покращити стан автомобільних доріг

Верховна Рада ухвалила в цілому проєкт закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України, який покликаний збільшити фінансування дорожньої галузі та покращити стан автомобільних доріг.

За це проголосували 326 народних депутатів, передає Depo.ua.

Метою цього законопроєкту №3510 є забезпечення ефективного фінансування розвитку дорожньої галузі України, шляхом залучення додаткового позабюджетного фінансування для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення.

Законопроєктом передбачається можливість для органів місцевого самоврядування субвенції на погашення місцевого боргу, а також спрямування субвенції на погашення і обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішніми запозиченнями.

Закон забезпечить можливість збільшення фінансування для покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення за рахунок додаткових позабюджетних запозичень, ефективному та цільовому використанню бюджетних коштів у 2020 році.

Реалізація проєкту закону не потребує додаткових видатків з державного бюджету. Утримання відповідної бюджетної установи (установ) буде здійснюватись за рахунок коштів державного дорожнього фонду в межах загального обсягу видатків на розвиток та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення, що передбачені в Державному бюджеті України на відповідний рік.

 

 
Коментарі (0)